Installation av inkopplingsdosa och fiberuttag

Vi har börjat utdelning av den utrustning som krävs för att vi ska kunna installera fibernätet, det är två dosor varav den ena ska sitta på utsidan av huset och den andra på insidan. Känns det agasamt att koppla in? Vi vill gärna rekommendera en lokal företagare som kan göra det åt dig för en mycket rimlig kostnad. Ronny Löthman i Stavre kan också vara behjälplig med olika typer av nätverks- och datortjänster. Eller om du är osäker på vart i huset du ska ha uttaget.

Stavre Elektronik & Data hittar du på facebook eller på telefon 070-554 82 63.

Bra att tänka på: för att ElTel ska kunna svetsa ihop fibern från vårt skåp till ditt hus så måste kopplingen till de här dosorna vara klar! För alla efterbesök som krävs får föreningen (dvs alla medlemmar) betala extra. Längre fram kommer vi att dela ut en medieomvandlare, och till alla som ska ha kollektivavtal en router, men de sätter du in när du vill.

UPPDATERING: Vi väntar fortfarande på (bland annat …) den utlovade manualen från ElTel. I brist på den ska ordförande Mats tillverka en egen bildserie utifrån installationen som han gjorde själv tillsammans med Ronny förra veckan.

Byombuden kommer att följa upp när alla är klara, och vi beställer ut blåsning/svetsning efter det. Först ut är Hannåsen/Binnäset, den här eller nästa vecka. Ska försöka få ett bestämt besked om möjligt.

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s