Inkopplingsdatum bekräftat

Enligt både Telia och ElTel ska medlemmar med kollektivavtal vara uppkopplade 22 oktober, och kunder med öppen fiber 26 november.

Du kommer själv få hämta din utrustning i Grimnäs, tid och plats aviseras inom de närmsta dagarna. Ett antal glada personer jobbar nu med märkning. Om du inte kan hämta och installera själv, be någon om hjälp! Vi är tacksamma om alla fixar detta själva.

Du kommer att få en medieomvandlare och en sk patchkabel som ska kopplas mellan fiberuttaget på väggen och medieomvandlaren. Observera att kabeln har ett litet plastskydd som ska tas bort, och att den har ett litet jack som måste vändas rätt för att det ska säga Klick. Medieomvandlaren behöver ström.

När du kopplat ihop utrustningen sker inkoppling och kontroll av signalen på distans – men för att det ska fungera måste du ha strömmen på. Det gäller alla medlemmar! För dig med en sommarstuga som du stängt ner för vintern måste vi alltså boka en tid med ElTel när du har strömmen igång, för att installationen ska kunna kontrolleras.

Vi fyller på med mer info efterhand, vad gäller felanmälan och frågor. Ha det fint så länge! Och till alla medlemmar som kommer med glada tillrop – tack.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s