Information om ekonomi, september 2021

Vårt fibernät har inom kort varit i drift i tre år. Vi är drygt 200 anslutna och av dessa är det enligt Telia 140 stycken medlemmar med kollektivt avtal genom föreningen. Övriga har öppen fiber.

Det fanns i tidigt skede ett önskemål från många fastighetsägare att få avbetala anslutningsavgiften 17500:-, vilket fiberföreningen accepterade. Fastighetsägaren skrev på anslutningsavtalet samtidigt som man gick med på att påbörja avbetalningen. De allra flesta har punktligt betalat och några har för länge sedan betalat av hela anslutningsavgiften. Några betalar fortfarande en summa då och då, men tyvärr har vi några som inte visat några tecken på att försöka komma igång med sina inbetalningar, trots att föreningen skickat påminnelser.

När det gäller tjänsterna så har vi, som nämnts, 140 stycken till vilka föreningen varje månad skickar en faktura på 389:-. Det är samma här, de allra flesta sköter sina inbetalningar punktligt. Några släpar efter med någon eller några månader, men tyvärr har vi några som struntar helt i att betala. Vi har under lång tid accepterat och hoppats på att alla till sist skulle göra rätt för sig, men så har det inte blivit.

Nu kan vi inte vänta längre och därför vill vi informera om att vi kommer att fakturera för anslutningsavgift och uteblivna betalningar av den kollektiva tjänsten. Därför får ni som släpar efter inom kort ett brev innehållande faktura och information om eventuella påföljder vid utebliven betalning.

Undrar du om detta gäller dig? Skicka ett mejl direkt till vår kassör, PO Mellgren i Mälgåsen: po.mellgren (snabel-a) gmail.com

Med vänliga hälsningar från styrelsen,
genom ordförande Mats Eriksson i Hannåsen
ma-ts (snabel-a) telia.com
070-575 69 59

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s