Medlemsinfo september 2017

Hej medlem i E14 Fiber! (detta gick ut via epost andra veckan i september 2017)

Grävningar pågår för fullt! I stort sett i hela området är arbetet med stam och serviser igång, och parallellt med detta jobbar grävarna med samförläggningssträckorna längs E14 som nu är på väg in mot Mordviken.

Om ni inte har stakat ännu måste ni göra det nu, eller helst igår! Har ni frågor om grävning just på er fastighet, kontakta ert byombud nu.

Vår tidsplan, dvs avslutade grävningar vid årsskiftet och blåsning/svetsning senast sista mars ser ut att hålla. Vi har dock ett problem och det är att vi får väldigt sena leveranser ifrån ElTel, både vad gäller information och material. Därför har inte alla medlemmar fått sina inkopplingsdosor och fiberuttag ännu, alltså de dosor på in- och utsida som måste finnas på plats för att svetsningen ska kunna göras till varje fastighet. Vi delar ut dom så fort dom kommer.

Det finns en lokal företagare som gärna tar på sig jobbet, det är Ronny på Stavre Elektronik & Data, honom når ni på 070-554 82 63. Han kan också ordna med håltagning och rådgivning om installationen överlag. Vi kommer att publicera en slags manual på hemsidan, men har inte fått den i utlovat skick från ElTel, så vi får tillverka en egen.

Observera att ni måste ordna installationen av utrustningen så fort som ni kan. Kontakta oss om det är något problem. Vi skickar ut svetsning/blåsning vartefter varje område blir klart, så här finns en möjlighet för var och en att se till att projektet inte försenas i onödan. Först ut är Hannåsen/Binnäset, och det är start under närmsta veckan enligt plan.

Till er som inte lämnat in avtal, var snäll och lämna in dom så fort som möjligt. Om du inte fått papper, skicka ett mejl så kommer det i postlådan. Kom ihåg medlemsavgiften för 2017.

I övrigt är det arbete med administration av medlemsregister, redovisningar till Länsstyrelsen, personalliggare, byggprojektledning, möten etc. Det är rätt mycket jobb att ro projektet i hamn. Nu är dock slutet i sikte, så vi tuffar på.

Vi uppdaterar fortlöpande hemsidan med nödvändig information och ber er att håll koll på uppdateringar där. Annars går det fint att mejla eller kontakta styrelse/byombud.

Hälsningar från styrelsen i E14 fiber

Annons
Detta inlägg publicerades i Medlemsutskick. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s