Låt stå …

Stakkäpparna fyller flera funktioner – när nätet ska mätas in sker det till fots med GPS. Vi har inte full koll på vilka delar som är inmätta, därför behöver stakkäpparna stå kvar tills vi fått bekräftat att jobbet är gjort. Om ni hittar pinnar som blivit plockade av snöröjningen, knacka ner dom om ni är hyfsat säker på att det var där de stod från början!

I slutet av förra veckan kom det efterlängtade beslutet att Länsstyrelsen godkänt vår tredje begäran om utbetalning. Tacknämligt eftersom vi i princip tömt kontot … nu hoppas vi på snabb leverans av pengar från Jordbruksverket så vi kan betala våra räkningar.

Hur funkar det egentligen med bidragspengarna? Jo, vi har beviljats ett antal miljoner i stöd, men måste hela tiden först betala fakturor från entreprenörerna och sedan begära ut pengarna för det vi har betalt. Vår begäran/rekvisition kontrolleras av Länsstyrelsen i Östersund som ibland kräver kompletteringar eller förtydliganden, innan de fattar beslut och beställer utbetalning från Jordbruksverket. Första utbetalningen kom sex månader efter att vi skickat in papperen första gången och sedan kompletterat med ett antal punkter. Andra utbetalningen – då gjorde vi ”rätt” på första försöket – kom efter fyra månader. Den tredje utbetalningen har alltså inte kommit än, men vi skickade begäran i januari. Eftersom vi är i slutfasen av bygget har vi bränt alla medlemsinsatser och ligger på max på vår byggkredit hos Handelsbanken, så vi är ytterligt tacksamma över att pengar är på väg.

I anslutning till det – det fattas massor av medlemsavgifter för 2017 och 2018. Många bäckar små … 100 kronor per år, och bankgironumret hittar du längst ner på sidan.

På plussidan – äntligen är snön borta! Hurra!

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s