Medlemsinfo och kallelse till årsmöte 22 maj

Hej medlem i E14 Fiber! (detta gick ut via epost tredje veckan i april)

En lång vinter har äntligen släppt sitt grepp. Vi har gjort löpande uppdateringar på hemsidan, men har valt att vänta med utskick tills vi haft mer information att komma med.

Grävningarna är i stort sett avslutade. Det återstår några sträckor på E14, och några enskilda stammar/anslutningar som fick avbrytas på grund av tidig och stadig vinter. Det slutförs nu i takt med att snön försvinner och tjälen släpper. Där är det både våra grävare från Maskinringen som jobbar, och Riggtech från Ljusdal som ska sköta tryckningen under Gimån.

ElTel har jobbat med blåsning i hela området och svetsning i skåp under vintern. Nu har de påbörjat svetsning vid fastighet. Vi hade bett om förvarning, men förutsätter att alla boxar sitter på plats. Om det är svårt att komma fram pga snö ber vi alla att försöka skotta så att svetsarna kommer åt. Arbetet görs utifrån och du behöver inte vara hemma.

Har du inte lyckats få boxen på plats? Kontakta Ronny på  Stavre Elektronik & Data, honom når ni på 070-554 82 63.

Har du gjort någon egen lösning och dragit in slangen? Då måste du meddela hur svetsarna kommer åt änden. Mejla instruktioner om du inte redan gjort det. Tidsbokning är inte möjligt.

Ni som har möjlighet att t ex hjälpa till med snöröjning runt skåpen som står längs vägarna i hela området får väldigt gärna göra det. Alla insatser i det här läget sparar både tid och pengar.

Beställningen till Telia, med antal anslutningar på kollektivavtal respektive öppen fiber lämnade vi in i januari, och har uppdaterat med några som ändrat sig därefter. Vi har inte fått bekräftelse på när inkoppling sker.

I övrigt är det arbete med administration, redovisningar till Länsstyrelsen, diverse kontakter om själva bygget, pyssel med banken, skattedeklarationer, medlemskontakter etc. Nästa steg är leverans av mediaomvandlare som alla ska få ut, och routers till kollektivavtalskunderna.

Till er som inte lämnat in alla avtal – var snäll och gör det, så slipper vi lägga mer tid på att jaga er. Om du är osäker, mejla gärna och fråga. Kom ihåg medlemsavgifterna för 2017 och 2018.

Vi uppdaterar fortlöpande hemsidan med nödvändig information och ber er att hålla koll på uppdateringar där. Annars går det fint att mejla eller kontakta styrelse/byombud.

Årsmöte på bygdegårn i Stavre den 22 maj kl 19:00. Sedvanliga årsmöteshandlingar. Annonseras på hemsidan och i kommunbladet.

Hälsningar från styrelsen i E14 fiber
http://www.e14fiber.se
e14fiber@outlook.com

Annons
Detta inlägg publicerades i Medlemsutskick. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s