Högre hastighet i nätet!

För en tid sedan tecknade samtliga föreningar i Bräcke kommun nytt avtal med Telia. Det innebär att vi får en hastighetshöjning från 100 Mbit/sek in och ut till 250 Mbit/sek. Priset per månad blir detsamma som nuvarande kollektivavtal för er som kunder. Det nya avtalet gäller från 1 februari 2020.

För att kunna dra nytta av hastighetshöjningen krävs att vi byter ut den router och den tevedosa vi har idag. Dessa har i skrivande stund inte levererats av Telia, men den gamla utrustningen fungerar med nuvarande hastighet som vanligt, även efter 1 februari.

Tomas och Elin Brykt i arrangerade distributionen av all utrustning inför driftsättningen av vårt nät på ett förtjänstfullt sätt. Nu spottar de i nävarna igen och kommer att hålla i taktpinnen även för den här gången.

När utrustningen kommit till Grimnäs och distributionsplanen är klar kommer vi att gå ut till er alla med information om hur ni får er nya router och tevebox. Det kan nog ske inom ett par veckor. Informationen kommer på hemsidan och även via mejl och post.

Den nya utrustningen är mycket enkel att aktivera. I princip flyttar man bara över kablarna till den nya routern och vidare till teveboxen. Uttagen ser lika ut som på den ni har idag.

Skulle det vara så att ni behöver hjälp med monteringen får ni höra av er till de kontakter vi presenterar i utskicket till er.

Mvh,

Mats Eriksson, ordförande

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s