Grävning, blåsning, svetsning, papper …

Lite klent med uppdateringar efter årsskiftet – men arbetet fortskrider på alla fronter!

Grävning: MRZ blev inte helt klara före årsskiftet som de hade tänkt. Det allra mesta är dock klart. En lite häftigare vinter än vi blivit vana med ställer till det med återstoden, men arbetet fortsätter där vi bedömer att kostnaden är rimlig. Två områden har fått läggas i vintervila; Kolgårn-Bygget, Stavre och Hampnäset, Mälgåsen. Vi har just nu ingen information om när ElTel/Skanova tänker genomföra den styrda borrningen under Gimån, tyvärr. System/blåsning etc: ElTel har blåst i stort sett all kundfiber och påbörjat stamblåsningen. Svetsning i skåp påbörjat. Däremot tänker de vänta med att svetsa ihop vid fastighet tills det är lite mindre snö. Vi har bett om förvarning när det är dags. Det är alltså då som boxarna måste sitta på plats så att det finns något att svetsa ihop fibern med vid respektive hus.

Viktigt om svetsning/inkoppling vid fastighet; vi har fått info om några hus där det är någon form av speciallösning som krävs. T ex att slangen är indragen i fastigheten. Varje medlem som hittat på någon egen lösning MÅSTE meddela byombud eller styrelse, om hur installatörerna kommer in och kommer åt änden på slangen osv.

Diverse administration; tredje rekvisitionen om utbetalning av bidrag inlämnad till Länsstyrelsen. Telia har fått listorna på vilka som ska ha kollektivavtal resp öppen fiber.

Viktigt om Telia: vi har fått ändrade besked om övergång från öppen fiber till kollektivavtal – månadskostnaden blir densamma i alla fall, dvs 389 kronor/månad.

Årsmötet lägger vi lite senare i år; i en from förhoppning om att vara i närheten av ett färdigt nät – preliminärt andra halvan av maj.

I övrigt, vi tröskar på. Gott om pappersjobb, planering och diverse uppgifter. Som medlem är du hjärtligt välkommen att hjälpa till – det är bara att höra av sig.

Hälsningar från styrelsen!

 

 

 

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s