Glad påsk!

Intet är som väntans tider. Först och främst väntar vi på nästa utbetalning från Länsstyrelsen. Det är väldigt spännande, eftersom vi inte vet om det kommer ett klart beslut och en utbetalning, eller om de förväntar sig kompletterande uppgifter innan vi får ut nästa del av bidraget.

Sedan väntar vi på mer info ifrån ElTel om hur mycket som återstår innan det är färdigt för inkoppling. Vi har bett om tidsplan för svetsning vid fastighet, eftersom vi vet att alla boxar inte är på plats ännu. Om du har det ogjort eller har hittat på en speciallösning måste du höra av dig, eftersom varje återbesök kostar pengar.

Något vi inte behöver vänta längre på är besked om den styrda borrningen under Gimån, den är bokad till vecka 16-17, enligt Skanova. Därefter ska slangen knytas ihop från Gimårasten till infarten vid Mordviken. Övrigt som återstår av grävning är en handfull enstaka fastigheter, som inte kommer att ta så många arbetsdagar att göra, bara vintern släpper greppet.

Vi lämnade in beställningslistorna till Telia i början av året och sitter nu med korrigeringar och ändringar. Det fattas fortfarande några tjänsteavtal, alltså val mellan kollektivavtal och öppen fiber, men de som inte lämnat in har vi lagt på Öppen fiber så länge.

Enligt vår kontakt på Telia kommer de som har Telia idag få direkt övergång till kollektivavtalet, men bör säkerställa det genom att kontakta kundtjänst på 90200. För er som har andra leverantörer idag och undrar om det är dags att säga upp – vi har inte fått besked om inkopplingsdatum. Tyvärr! Att det inte blir i april-maj som vi fått besked om tidigare får vi väl betrakta som helt klart, men det hänger alltså på ElTel som slutför installationerna och Telia som ska leverera utrustning och aktivera tjänsterna. Det sistnämnda vet vi har krånglat hos alla andra föreningar.

Preliminärt årsmötesdatum är 22 maj i Stavre, och vi har avsiktligt lagt det sent eftersom vi vill ha så mycket info som möjligt klart.

I övrigt, papper, kredithandlingar, styrelsemöten, avtalssortering, byggmöten, ett evigt mejlande med entreprenörer, medlemmar, tillståndsgivare … det fattas i vanlig ordning inte arbetsuppgifter. Men vi tar jämnt lass på spaden och skottar vidare. Alla medlemmar är som vanligt välkomna att hjälpa till, det finns gott om saker att bidra med.

Glad påsk hälsar styrelsen!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s